Gratis verzending vanaf €100
Schermafbeelding 2024-01-29 om 12.24.50
Shop hier Bukhoor en Oud
Klik hier
Previous slide
Next slide

Een heerlijke geur die je weet te betoveren als geen ander. Geuren die vlagen van verre Oosterse verhalen met zich meedragen en ieder zullen weten te bekoren. Niets fijners dan bezoek van vrienden en familie en hen een warm welkom te geven met fijne aroma’s die de zintuigen prikkelen. Bukhoor of Oud doet exact het bovenstaande, het omhult een ruimte met de prettigste geur die zal blijven hangen en een gevoel van thuiskomen opwekt.

Bij Arabian Oud hebben we pure, onbewerkte Oud houtsnippers en Bukhoor blends van de beste kwaliteit. 

 

 

De naam Bukhoor, wat betekent dit?

Het arabische woord Bukhoor betekent “dampen”. In het Westen kennen we dit als de befaamde wierook. 

Bukhoor komt uit de naar geuren geobsedeerde cultuur van het Midden-Oosten. Mensen in het Midden-Oosten verbranden Bukhoor om hun huis de hele dag fris te laten ruiken. In feite is Bukhoor het traditionele alternatief voor roomsprays. Het diepe en intense aroma dat vrijkomt bij het verbranden van Bukhoor heeft een kalmerend effect op de geest en ziel. Het is een must-have, vooral als je ervan houdt om je over te geven aan rustgevende vibes.

Wat is Bukhoor precies?

Bukhoor zijn geurende houtsnippers, genaamd “Oud” (spreek uit als “Oed”). Er bestaat ook een mengeling of blend genaamd “Majoon”, hier zitten verschillende traditionele ingrediënten in verwerkt uit het Midden Oosten zoals hars, ambergris, muskus, sandelhout, etherische oliën en meer, die lang in parfumolie gedrenkt zijn.
Het geeft een warm en intens aroma af wanneer het wordt verbrand in een wierookbrander met behulp van een houtskool blokje.

Lees hier meer over de geschiedenis en afkomst van Oud.

Bukhoor heeft veel voordelen, zoals stress en angstgevoelens verlichten. Er wordt ook gezegd dat het de slaapcyclus verbetert en de systolische bloeddruk verlaagt.

Het wordt meestal verbrand om de omgeving te reinigen, en wordt sinds de oudheid al gebruikt om een vrome sfeer te creëren. Afgezien hiervan zijn er nog vele andere voordelen van Bukhoor, zoals het kalmeren van het zenuwstelsel bijvoorbeeld.

Hoe brand je op de traditionele wijze Bukhoor?

Bukhoor is geen zelf brandende substantie, een elektrische brander volstaat. Om Bukhoor of Oud te verbranden heb je een wierrookbrander nodig, houtskoolblokjes, Oud snippers of Bukhoor.

Hoe gebruik je de brander?

  • Plaats een houtskool blokje in de wierookbrander ofwel “burner”.
  • Verhit het kooltje lang genoeg, dit kan door middel van een elektrische brander bijvoorbeeld.

Terwijl je de vonken door de steenkool ziet gaan, wordt het kooltje omgeven door grijze as. Dit geeft aan dat het warm en klaar is. Bij een temperatuur van 260 graden komt er een heerlijk aroma vrij, zorg er dus voor dat het houtskooltje warm genoeg is.

  • Leg een stukje Bukhoor bovenop het kooltje en geniet van de intense aromatische rook die vrij komt. Zorg ervoor dat je een tang gebruikt om de Bukhoor te plaatsen, voor een mixed blend raden we aan om dit met een lepeltje te doen.